Turvallisuus- / Kyläkävely keskustelutilaisuus kaikille 28.3 klo 18

Valkon kyläyhdistys järjestää yhdessä Loviisan kaupungin kanssa Valkossa Turvallisuus- / Kyläkävelyn kevään 2019 aikana.  Tämä toteutetaan osana kaupungin turvallisuusohjelmaa. Turvallisuuskävelyihin voi osallistua jokainen halukas kyläläinen. Kyläyhdistys kokoaa halukkaat yhteen ja yhdessä valitsemme käveltävän reitin. Ennen kävelyn järjestämistä jokainen on tervetullut keskustelemaan ja päättämään mitä reittiä kävely toteutetaan. Etukäteen on hyvä kaikkien miettiä erilaisia vaaranpaikkoja (liikenne, valaistus, onnettomuusvaara, levoton paikka jne.) Kaupungin puolelta kävelyyn osallistuu vapaa-aikatoimen edustaja, teknisen puolen edustaja ja perusturvasta lasten ja nuorten palvelupäällikkö ja hyvinvointikoordinaattori. Kävelystä tehdään pöytäkirja ja ehdotetut toimenpiteet pyritään saamaan korjatuksi/käytäntöön ja niistä raportoidaan myös kyläyhdistykselle.

Olemme koonneet jo valmiiksi jotain ideoita, mitä tämän kävelyn aikana voitaisiin ottaa esille ja mitä paikkoja olisi hyvä käydä katsomassa.

Turvallisuus-/ kyläkävelyllä huomioitavia paikkoja / asioita:

  • Kevyenliikenteen väylän mäki Eestintie-Kioski-Vanhusten talot
  • Lemmenpolun mäki ”penkereeltä” alas
  • Louhikko lammenpolun vieressä Valkolammenlahden pohjukassa
  • Suojateiden maalaukset puuttuvat Ilmarisentiellä
  • Sähkötolppa keskellä parkkialuetta (Ilmarisentien venealue)
  • Koulun pihan valot
  • Risut Pitkäniityntie 18A kohdalla (palovaara, estetiikka, jätekysymys)
  • Uimaranta, laiturin päässä matalaa
  • Vårdöntien kevyen liikenteen väylä puuttuu
  • Tavistholman liikkumisrajoitus

Tervetuloa keskustelemaan näistä ja muista mahdollisista vaaranpaikoista yhteiseen keskusteluiltaan Valkon Monitoimitalolle torstaina 28.3 klo 18:00. Varsinainen turvallisuuskävely toteutetaan myöhempänä ajankohtana.