Toimintakertomus 2016

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

YLEISTÄ

Yhdistys on pyrkinyt toimimaan kyläläisten etujen ajajana, ottaen kantaa kaava-asioihin, kouluverkkoselvitykseen ym. asioihin Valkossa, edistämään vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa sekä edistämään palvelujen säilymistä alueella.

TOIMINTA

Kyläyhdistys

Yhdistyksellä on ollut paljon erilaista toimintaa koko vuoden läpi. Kirjasto on ollut avoinna kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja perjantaisin. Erityisesti perjantai on ollut suosittu kyläläisten keskuudessa. Perjantaisin yhdistyksellä on oma salivuoro, salivuoro on tuonut monitoimitalolle kaikenikäisiä lapsia perheineen yhteiseen ajanviettoon. Keskiviikkoisin on salissa ns. Railin jumppa, jota vetää Raili Kämäräinen. Tämä on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmille.

Kyläavustaja palkattiin 11.1.2016. Avustaja hoiti pääsääntöisesti monitoimitalon siivousta ja kirjastoa. Kaikille jäsenille tarjottiin myös kyläavustajan palveluita ja työkeikkoja kertyikin vuoden aikana hyvin.

Vuoden 2016 aikana järjestettiin monenlaisia tapahtumia. Monitoimitalolla tehtiin suursiivous tammikuussa. Helmikuussa viettiin Talvirieha, jossa oli erilaista ohjelmaa niin sisällä kuin ulkona. Huhtikuun lopulla juhlittiin vappua perjantaina monitoimitalolla.

Kesäkuussa osallistuimme Avoimet kylät tapahtumaan teemalla Valko eilen ja tänään. Tapahtumassa oli esillä vanhoja valokuvia, karttoja yms. Valko teemalla. Joulumyyjäiset hoiti Valkolammen Marttayhdistys.

Osallistuimme omalla hakemuksella OSLAn paikallisesti hyvää tempaukseen. Kyläyhdistykselle myönnettiin 500€ jonkinlaisen lasten/koko perheen tapahtuman järjestämiseen monitoimitalolla.

Kyläyhdistys lahjoitti Valkon koululle stipendejä jaettavaksi oppilaille kevätjuhlassa.

Vanhempainjaos

Vanhempainjaoksella oli paljon erilaista toimintaa läpi koko vuoden. Tammikuussa pidettiin avoin keskustelutilaisuus koulun oppilaiden vanhemmille liittyen Loviisan kouluverkkoselvitykseen. Laadimme adressin: Vastustamme Valkon koulun lakkauttamista, johon saatiin 660 allekirjoitusta. Adressi luovutettiin 14.3 Valkon koululla pidetyssä tilaisuudessa Loviisan kaupungin edustajille. Osallistuimme myös mielenilmauksiin kyläkoulujen puolesta maalis- ja toukokuussa.

Keväällä järjestettiin peli-ilta niin oppilaiden vanhemmille kuin oppilaillekin. Huhtikuun Taito-illassa Valkon koululla Vanhempainjaos piti kahvilaa. Valkon koulun kevätjuhlassa jaettiin hymypatsaat pojalle ja tytölle. Myös eläkkeelle lähtevää opettajaa, Juha Kokonniemeä muistettiin toimesta hierontalahjakortilla ja laululla. Syyskuussa vanhempainillassa tarjosimme kahvit oppilaiden vanhemmille ja koulun henkilökunnalle.

Vanhempainjaos oli mukana myös Valkon koulun urheilupäivässä Olympialaisten hengessä. Lahjoitimme koululle 150€ Rytmiryhmä – orkesterin vierailun kustannuksia kattamaan ja osallistuimme makkaranpaistotalkoisiin. Päivä oli erittäin onnistunut.

Syksyllä lahjoitimme Valkon koulun esikoululaisille lautapelejä ja palloja, nämä otetiin kiitollisena vastaan. Valkon koululle hankimme lumilapioita, välituntileikkejä varten. Aloite niiden hankkimiseksi tuli oppilailta ja ne otetiin koululla riemulla vastaan. Marraskuussa pidettiin Valkon koulun välinevaraston siivoustalkoot, jossa käytiin läpi ja huollettiin koululle lahjoitetut sukset, luistimet jne.

2016 oli Vanhempainjaoksen osalta aktiivinen. Tavoitteena on, että jatkossakin saadaan aktivoitua Valkon koulun oppilaiden vanhempia erilaisiin talkoisiin ja tapahtumiin. Vanhempainjaoksen ja Valkon koulun välinen yhteistyö sujuu hyvin ja on aktiivista.

TALOUS

Yhdistyksen tulot vuonna 2016 muodostuivat lähinnä jäsenmaksuista, kahvitustuloista ja muutamista tilavuokrista. Loviisan kaupungin kanssa tehtyä sopimusta, jossa kaupunki velkoo monitoimitalon vuokrauksesta ja me siivouksesta, on jatkettu.

JÄSENET

Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 164 henkilöä sekä yhdistysjäseninä Valkolammen Marttayhdistys, Loviisan Seudun Eränkävijät ja Valkon VPK.

EDUSTUKSET MUISSA JÄRJESTÖISSÄ

Sirpa Holvikallio oli vuoden 2016 edustajana SILMU –kylät hallituksessa

HALLINTO JA TOIMIHENKILÖT

Hallitus on kokoontunut virallisesti vuoden aikana 4 kertaa sekä 3 kertaa sähköpostin välityksellä. Kevätkokous pidettiin 18.5. ja syyskokous 12.12. Hallituksen puheenjohtajana toimi 3.2 saakka Teemu Peräkylä. Peräkylä erosi tehtävästään omasta pyynnöstään 3.2. Tästä eteenpäin puheenjohtajan tehtäviä hoiti varapuheenjohtaja Gunilla Hansson. Muut hallituksen jäsenet: Sirpa Holvikallio sihteeri ja kassanhoitaja (Valkolammen Martat), Nina Bärlund, Hannu Holvikallio, Kirsi Huttula, Kaj Montonen (VPK), Erik Lehtiö (LSE), Anne Sandström, Outi Yrjölä (vanhempainjaos), Risto Tvilling (ympäristövastaava) ja Kati Vehmas.

Kirjanpitäjä Tarja Brask ja toiminnantarkastaja Soili Henriksson.

TIEDOTUS

Toiminnasta tiedotettiin paikallislehtien välityksellä sekä jäsenlaskutuksen yhteydessä, yhdistyksellä on myös kotisivut sekä facebook-sivut.

ARVIO TULEVASTA TOIMINNASTA

Toiminta tulee jatkumaan entiseen malliin, keskittyen pitkälti monitoimitalon pyörittämiseen, erilaisten tapahtumien järjestämiseen sekä kylän yleiseen hyvinvointiin.