Luonto

Luonto on oleellinen osa Valkoa ja sitä tahdommekin vaalia myös jälkipolvien viihtyvyydeksi. Valkon kyläyhdistyksen ympäristövastaavana toimii Risto Tvilling

Korsvikin kivikirkko

Loviisan Valkon taajamasta noin 2.5 kilometriä länsiluoteeseen, Suur-Sarvilahden kartanon mailla sijaitsee paikallisesti tunnettu Korsvikskyrkan-luonnonmuistomerkki.

Korsvikintien varrelta on opastus kivikirkolle, josta metsäpolkua pitkin matkaa kertyy noin 500 metriä itse kohteelle. Paikalla komeilee puinen risti, joka kuin opasteen tavoin toivottaa tervetulleeksi paikalle.

Jääkauden mukanaan kuljettamat jättimäiset siirtokivilohkareet ovat ajautuneet paikalle ryppääksi, joista kolme suurinta on muodostanut luolamaisen kirkon holvisalia muistuttavan tilan. Suurin lohkareista, 6 x 8 x 3–5 metriä, on muodostanut luolalle katon. Luola on kooltaan 5 x 2 x 2 metrin laajuinen ja siihen johtaa useita pienempiä sisäänmenoaukkoja itse ”pääoven” lisäksi.

Huomioithan että ajotie Valkon suunnasta on yksityistie jossa on myös moottoriajoneuvolla ajokielletty. Mikäli siis saavut autolla Valkoon, niin jätä auto frisbee-golf radan parkkipaikalle tai pysäköi hiihtoladun alkuun ja siirry kivikirkon kauniisiin maisemiin kuntopolkua myöten (noin 2.5 km).

Muistathan myös että avotulen tekoon tarvitset poikkeuksetta maanomistajan luvan (Suur-Sarvilahden kartano). Huolimaton ja luvaton tulenteko voi helposti aiheuttaa kuivassa kangasmaastossa helposti leviävän maasto-/metsäpalon.

Kunnioitathan luontoa ja viet paikalta roskasi pois.

Aurinkoisia retkeilyhetkiä!